Individuele Coaching

Wat doen we

Tijdens een coachsessie krijg je van mij opdrachten die je, onder mijn begeleiding, met het paard uitvoert. De opdrachten zijn vanaf de grond, naast, voor of in de buurt van het paard. Er wordt niet op het paard gereden. Het doel is nooit of de opdrachten wel of niet slagen. Het doel is om te bepalen wat er gebeurt bij jou, het paard en de interactie tussen jullie twee. Door middel van mijn vragen krijg jij inzicht en bewustwording in eigen handelen, gedrag, emoties en intenties. Met mijn hulp ga je dit vertalen naar het dagelijks leven. Hierbij kunnen zowel thema’s die privé als werk gerelateerd zijn naar voren komen.

Het paard leeft in het hier en nu en is niet gevoelig voor persoonlijke status. Het paard is een meester in het spiegelen van non-verbale signalen en geeft jou zonder oordeel feedback. Door de directe en objectieve feedback van het paard komen er veel sneller thema’s aan de oppervlakte die bij jou spelen dan bij welke andere vorm van coaching dan ook. We komen sneller tot de kern. Dat wat er bij jou speelt is leidend voor de coachsessie. Hierdoor is het echt coaching op maat.                

Wat leren we

Het accent ligt op het zelf ervaren. Dat is hetgeen wat de bewustwording bevorderd. Indien de bewustwording bereikt is kunnen we samen kijken of er behoefte is aan verandering of welke doelen er gesteld kunnen worden. Want pas als die bewustwording er is heb je de mogelijkheid tot veranderen, tot groei en persoonlijke ontwikkeling.

Thema’s waaraan je kunt denken bij individuele coaching zijn;

 • Het verkrijgen van zelfinzicht in jouw manier van handelen, je gedrag en je overtuigingen. Waarom handel je zoals je doet? Wat is het effect hiervan op je omgeving?
 • Het verkrijgen van inzichten in situaties en patronen. Wat is jouw rol hierin?
 • Loopbaan coaching en advies. Zit ik hier nog wel op mijn plek? Ik wil doorgroeien, wat past bij mij? Inzicht in wensen. Ik vind het moeilijk om met bepaalde collega’s samen te werken, hoe ga ik hier mee om?
 • Bewustwording van eigen kwaliteiten en hoe deze in te zetten.
 • Bewustwording van eigen valkuilen en hoe hier mee om te gaan. Hoe hier invloed op uit te oefenen.
 • Je hebt last van stress, weinig energie, zit niet lekker in je vel, je piekert veel of je staat altijd voor anderen klaar maar vergeet hierdoor je zelf. Wat is er nodig om de balans te herstellen?
 • Je hebt gevoel dat anderen over je heen lopen en je wilt graag bepalen wat je grenzen zijn en hoe je anderen kunt aangeven wat deze grenzen zijn. Het leren van nee zeggen.
 • Wat zijn je behoeften? Wat doet er echt toe?
 • Het maken van keuzes en prioriteiten stellen.
 • Persoonlijke ontwikkeling. Jij wilt toch ook de beste versie van jezelf zijn en het beste uit jezelf en uit het leven halen?
 • Inzicht krijgen in je persoonlijke leiderschapsstijl en dit verder ontwikkelen met behoud van je eigen authenticiteit.
 • Effectief en constructief communiceren. Versterken van je communicatieve vaardigheden.
 • Relatievraagstukken

Samen aan het werk

Mocht jij jezelf in een of meerdere van bovenstaande thema’s herkennen, neem dan contact met mij op. Op een voor jou geschikt moment beginnen we met een vrijblijvend intakegesprek. Dit kan zowel telefonisch als bij mij op locatie. Het doel hiervan is dat we kennis kunnen maken met elkaar. Hoe is jouw gevoel bij mij? Is er vertrouwen? Voel je je veilig genoeg bij mij om je open te kunnen stellen? Daarnaast wil ik voor ons allebei duidelijk krijgen wat jouw coachvraag/hulpvraag precies is. Wanneer voor ons beide helder is wat de uitgangssituatie is en welke doelen jij behaald wilt hebben na de coaching, kunnen we bespreken wat ik voor je kan betekenen. Afhankelijk van jouw situatie en jouw coach/hulpvraag kan ik je een losse sessie of een passend traject aanbieden. Iedere sessie, ieder traject is maatwerk.

Ben je in loondienst? Dan is er de mogelijkheid dat de werkgever de coachsessie of het coachtraject vergoed. Het gaat in dit geval veelal om coaching in het kader loopbaanontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, versterken en inzetten van vaardigheden/kwaliteiten of ziekteverzuimpreventie. Denk hierbij aan stress en burn-out gerelateerde klachten.

Tarieven

Losse sessie (uur) € 85,00
Traject (3 sessies) € 225,00
Traject (5 sessies) € 380,00

Na een losse sessie kan er alsnog besloten worden tot een traject.
De kosten worden dan verrekend.